Nebrzdi pr. brzdy kdyz je praskla trubka k zadnim brdam?!!
-
Autor tématu - vycházející hvězda
- Auto: W201 2,0D + W124 300TD + S211 320CDI R6
- Věk: 45
Nebrzdi pr. brzdy kdyz je praskla trubka k zadnim brdam?!!
Toto je podruhe za muj zivot ze jsem v W201 190D mel poruchu/netesnost brzdoveho vedeni k zadnim brzdam. Poprve mi selhala leva zadni trubka k brzdici, nyni hlavni privod brzdove kapaliny pod ridicem k zadnim brzdam.
Jak je ale mozne, ze kdyz doslo k vyslapani kapaliny z jedne casti nadobky (pro zadni brzdy) vubec, nebo jen neznatelne jsem nebyl schopen naslapat zadny tlak pro predni brzdy, ackoli nadobka byla plna. Stalo se mi to s W201 bez a nyni s W201 s ABS. Proto jsou to dvouokruhove brzdy preci, ze se da jeste alespon minimalne brzdit. Vysvetli mi to nekdo? Stalo se fyzicky neco nekomu podobneho?
KonyRF
Jak je ale mozne, ze kdyz doslo k vyslapani kapaliny z jedne casti nadobky (pro zadni brzdy) vubec, nebo jen neznatelne jsem nebyl schopen naslapat zadny tlak pro predni brzdy, ackoli nadobka byla plna. Stalo se mi to s W201 bez a nyni s W201 s ABS. Proto jsou to dvouokruhove brzdy preci, ze se da jeste alespon minimalne brzdit. Vysvetli mi to nekdo? Stalo se fyzicky neco nekomu podobneho?
KonyRF
-
- král hvězd
- Auto: 124 - to je krásný číslo co mám rád
- Věk: 49
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nebrzdi pr. brzdy kdyz je praskla trubka k zadnim brdam?
Taky se mi stalo, že odešel zadek z důvodu prdlýho potrubí, nejednou....
... A prakticky to nebrzdilo.
... A prakticky to nebrzdilo.
-
- hvězdička
- Auto: W201 2.0E → 2.5DT + W202 2.5D + S210 320CDI + W169
Samotného by mě to zajímalo, taky se mi to stalo :-$ Prdne zadek a předek nebrzdí :-! Že by chyba v brzdovém válci?
-
- král hvězd
- Auto: W 124, a jiná, a jiná...
- Věk: 71
- Kontaktovat uživatele:
Vlastní zkušenost :
Při závodní jízdě praskla o rameno prodřená Z.hadička, auto nešlo ve 140 kmh zastavit,
P. kola blokovala, ale auto jelo dál, trichu nerv.
Pak jsem s tím týden jezdil po JIhlavě a okolí, auto brzdilo v malých rychlostech normálně,
jen byl delší krok.
Máte chlapci něco špatně. :'(
Dvouokruhové brzdy jsou proto dvouokruhové, aby při poruše jednoho okruhu fungoval druhý okruh.
Při závodní jízdě praskla o rameno prodřená Z.hadička, auto nešlo ve 140 kmh zastavit,
P. kola blokovala, ale auto jelo dál, trichu nerv.
Pak jsem s tím týden jezdil po JIhlavě a okolí, auto brzdilo v malých rychlostech normálně,
jen byl delší krok.
Máte chlapci něco špatně. :'(
Dvouokruhové brzdy jsou proto dvouokruhové, aby při poruše jednoho okruhu fungoval druhý okruh.
-
Tak ted ale prijit co muze byt spatne a koukam ze nejsem uplne sam koho to zajima.
Kdyz to bylo na prvni W201 rikal jsem si, no jo je to pelech s najetyma 500tis. Km
Ted se mi to stalo u ulozenky ktera ma najeto pouze 135tis. Km a presto stejny problem.
Tlak na pedalu zadny a pocit ze spomalovani ci brzdeni nulovy......
Kdo se dalsi prida k vysvetleni priciny?
KonyRF
Kdyz to bylo na prvni W201 rikal jsem si, no jo je to pelech s najetyma 500tis. Km
Ted se mi to stalo u ulozenky ktera ma najeto pouze 135tis. Km a presto stejny problem.
Tlak na pedalu zadny a pocit ze spomalovani ci brzdeni nulovy......
Kdo se dalsi prida k vysvetleni priciny?
KonyRF
-
- hvězda
- Auto: W116, 2x W126, Волга 21, Audi 100
Za tohle může brzdový válec. U mých výchoďáků jsem to řešil vícekrát přecijen u Wartburgů ty brzdové válce byli okolo 35let stáří a trubky mnohdy neméně. U W353 jsem vždy prošláp zadek a auto má okruhy díky 4 pístům vpředu : jeden okruh všechny 4 kola a druhý okruh obě přední. Tedy velká paráda. ALE jednou jsem prošlápnul auto z roku 86 pravidelně servisované, najeto 45000km - válec OK tedy brzdily předky a jízda bez problémů. Jednou jsem prošlápnul pelech z roku ´75 a šlo to do podlahy a nebýt velmi účinné ručky (kam se sere většina aut, co znám) tak jsem úplně bez brzd.
Po demontáži válce byl většinou hlouběji v něm kaz (rez od vodnaté staré kapaliny) a od něj poškozená manžeta to pouští za sebe, kde ovšem je tlak druhého okruhu a tedy se nic neděje, dokud ten neselže. Navíc krom manžet jsou v tom válci jakési O kroužky a ty na těsnost mezi okruhy mají též zásadní vliv. Proto pokud toto nastane - vyndat a rozebrat válec, pokud je zdravý, dát opravnou sadu VŠECH gumiček a bude dobře :-)
Po demontáži válce byl většinou hlouběji v něm kaz (rez od vodnaté staré kapaliny) a od něj poškozená manžeta to pouští za sebe, kde ovšem je tlak druhého okruhu a tedy se nic neděje, dokud ten neselže. Navíc krom manžet jsou v tom válci jakési O kroužky a ty na těsnost mezi okruhy mají též zásadní vliv. Proto pokud toto nastane - vyndat a rozebrat válec, pokud je zdravý, dát opravnou sadu VŠECH gumiček a bude dobře :-)
-
Trochu jsem si to myslel, ale ty jsi mi to potvrdil. Hlavni brzdovy valec by mel tedy byt vymenen dle meho u vsech Classicu ktere tu jsou na foru :x
Tak udelame hromadnou objednavku a u nasich nejvyznamejsich mechaniku z MB fora to nechame hromadne vymenit ]:-> . Safety First.... nebo?
KonyRF
Tak udelame hromadnou objednavku a u nasich nejvyznamejsich mechaniku z MB fora to nechame hromadne vymenit ]:-> . Safety First.... nebo?
KonyRF
-
- vycházející hvězda
- Auto: 190E 2.0 90kw 84'', S211 320 CDI R6 03"
- Věk: 30
Měl jsem něco podobného u bývalé W124. Praskla trubka, domů jsem dojel jen o předních brzdách s prakticky nulovou funkcí.. a nakonec se v servise měnilo krom brzdových trubek i hlavní brzdový válec od Ate.
A jelikož ty trubky byly načaté skoro všechny, tak i přepadové trubky na benzín zpět do nádrže se měnily taky.. 8)
A jelikož ty trubky byly načaté skoro všechny, tak i přepadové trubky na benzín zpět do nádrže se měnily taky.. 8)
-
- král hvězd
- Auto: 124 - to je krásný číslo co mám rád
- Věk: 49
- Kontaktovat uživatele:
Tak já zažil, že zadek nebrzdil, pouze předek, nebylo to žádnej šlágr, ale rozhodně zase nemůžu mluvit o nulové účinnosti. Normálně se s autem třeba sto kiláků dojelo...
-
- hvězdička
- Auto: W201 2.0E → 2.5DT + W202 2.5D + S210 320CDI + W169
Takže se mi to taky potvrdilo, mělo by stačit použít opravnou sadu a válec zrepasovat, pokud teda už není totálně vyžraný :-!konyRF píše:Trochu jsem si to myslel, ale ty jsi mi to potvrdil. Hlavni brzdovy valec by mel tedy byt vymenen dle meho u vsech Classicu ktere tu jsou na foru :x
-
- král hvězd
- Auto: W 124, a jiná, a jiná...
- Věk: 71
- Kontaktovat uživatele:
Celý nový válec !!!
Jsou to BRZDY !!! ]:->
Jsou to BRZDY !!! ]:->
-
- vycházející hvězda
- Auto: 190E 2.0 90kw 84'', S211 320 CDI R6 03"
- Věk: 30
Zadek: Nulová účinnost to pro mně byla. 117 km domů a 4 lidi se mnou v autě.. :-$
Sežeňte si nový brzd válec od Ate, dokud se to ještě vyrábí!
Sežeňte si nový brzd válec od Ate, dokud se to ještě vyrábí!
-
- hvězda
- Auto: W116, 2x W126, Волга 21, Audi 100
No prve jsem mluvil o leninstrojích, ale moje čtverka vloni při prošlápnutí dlouhé trubky dozadu
obstála a předek brzdil a z okruhu neubývala kapalina, takže nová trubka a hurá do světa :-)
Holt mám aspoň jednu součástku v tej paštice dobrou :-))
obstála a předek brzdil a z okruhu neubývala kapalina, takže nová trubka a hurá do světa :-)
Holt mám aspoň jednu součástku v tej paštice dobrou :-))
-
- hvězdička
Re: Nebrzdi pr. brzdy kdyz je praskla trubka k zadnim brdam?!!
Zdarec,
před lety jsem řešil něco podobnýho,dal jsem nový hl.brzdový válec,ale nešel odvzdušnit zadek.Zkoušel jsem všechno možné,pak jsem dostal radu od Fr.Dostála - odsát z nádobky kapalinu,až bude vidět hranaté vedení uvnitř nádobky / je to asi 8x8mm/ do toho pájkou propálit dírku,nevrtat kvůli šponám dolejt kapalinu a vše bylo vyřešeno.Zadek odvzdušněn na 2-3 šlápnutí.
před lety jsem řešil něco podobnýho,dal jsem nový hl.brzdový válec,ale nešel odvzdušnit zadek.Zkoušel jsem všechno možné,pak jsem dostal radu od Fr.Dostála - odsát z nádobky kapalinu,až bude vidět hranaté vedení uvnitř nádobky / je to asi 8x8mm/ do toho pájkou propálit dírku,nevrtat kvůli šponám dolejt kapalinu a vše bylo vyřešeno.Zadek odvzdušněn na 2-3 šlápnutí.