MB 213 Špatný příjem radia,nefunkční vyhřívání zrcátka,stahovačka okna spolujezdec.

Odpovědět

Autor tématu
michalstepan
hvězdička

MB 213 Špatný příjem radia,nefunkční vyhřívání zrcátka,stahovačka okna spolujezdec.

Příspěvek od michalstepan »

Zdravím tak jsem si pořídil tohle majestátní kombi a potřeboval bych poradit mám tady pár chybiček.
1.rádio má špatný signál chrčí a ztrácí signál asi anténa ,nebo nějaký modul může někdo poradit kde se takový modul nachází děkuji.
2.nefunkční vyhřívání řidičova zrcátka.Nějaký postřeh co by to mohlo být?
3.Stahovačka spolujezdce když se okno zavírá tak dojede do úplného zavření a pak se vrátí cca o deset cm dolů.Dělá mi to až potom co jsem zkoušel na dálkovém ovládání otevřít okna na zamknutém autě podržel jsem odemykání vozu a okna sjela podržel jsem zamykání a okna vyjela od té doby ta spolujezdcova stahovačka hapruje díky za rady a postřehy.
MB VIN:WDD2132041A258366
Rok: 2017

zaibatsu
hvězda

Re: MB 213 Špatný příjem radia,nefunkční vyhřívání zrcátka,stahovačka okna spolujezdec.

Příspěvek od zaibatsu »

Nemusí to být anténa, může to být optický kabel, chce to Mercedes diagnostiku.

Vyhřívaní řidičova zrcátka bude pravděpodobně tím, že někdo měl nastavené automatické zaklápění zrcátek při zamčení auta. Přeštípnul se kabel mezi zrcátkem a dveřmi. Je to sice střelba od boku, je to ale dost pravděpodobný scénář.

Stahovačka vyhodnotí nějaký odpor v okně a vrátí se zpět. Je to ochrana před dekapitací. Zkusil bych okno znovu zaučit. Jde to i od řidiče. Zavřeš okno první polohou spínače (držíš čudlík, dokud okno nezajede). Když po vteřině uslyšíš, že motorek se přestal snažit, docvakneš čudlík do druhé polohy (poloha automatického zajetí okna), a chvilku jej v druhé poloze podržíš. Okno se naučí, kde má konec (dojezd) a problém se pravděpodobně vyřeší.

PřemekD
legenda hvězd
Auto: Několikero
Věk: 72

Re: MB 213 Špatný příjem radia,nefunkční vyhřívání zrcátka,stahovačka okna spolujezdec.

Příspěvek od PřemekD »

Okno se naučí, kde má konec
...nebo se občas stane, že okno dojede nahoru vrátí se kousek zpět....např W203... a můžeš ho učit jak chceš..... odpojení aku pomáhá.

Autor tématu
michalstepan
hvězdička

Příspěvek od michalstepan »

Tak stahovačka vyřešena díky za rady👍Odpojil jsem baterku asi na minutu a pak to nastavil vypínačem a vše funguje👏👏
Odpovědět