Fórum bylo aktualizováno, pro více informací mrkněte sem: viewtopic.php?f=10&t=70529

Grafika se bude postupně za provozu měnit - není potřeba psát stále dokola stížnosti že je to hnusný. Je to výchozí vzhled phpbb systému.

Pár dotazů na S124 250 turbodiesel


Autor tématu
dako5
legenda hvězd
Příspěvky: 3497
Registrován: Čt 31.07.2008, 19:11
Auto: W210,S210,S124,MAN
Místo/Bydliště: Jaroměřice nad Rokytnou
Věk: 50
Stav: Offline

Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od dako5 » Pá 28.05.2021, 18:59

Pánové můžu mít relativně za pár kaček zmíněný auto který majitel má moooc let.(eko neplacený,vím),ale má to drobný závady a tak přemýšlím zdali do něj jít.Motor chytne hned-to je jasný,ale má nízký otáčky a ty po chvilce vyletí nahoru a pak zase spadnou-má to být naopak-studený vyšší.Chyba bude v relé ELR-ERA?Další věc věc je tekoucí mrazovka na posledním válci-je v ní relativně přístup,není za čerpadlem.Je velký problém ji koupit a vyměnit?Auto je Ital,zelená metla s oloupaným lakem,motor hlučnější,ale jde na všechny válce.Interiér kůže koňak-popraskaná-lze opravit,jede to,svítí troubí.Kastle min.koroze,pod oknama v kufru bez rzi.Má to být rok 1996,ale to ještě dám do sekce datakarta.Děkuju za kvalitní odpovědi.
Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.




merc124c
hvězda
Příspěvky: 1010
Registrován: Út 17.11.2009, 17:30
Auto: W124 250Turbo,300TDT W210 270CDI Avangard
Místo/Bydliště: Ostrava
Věk: 54
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od merc124c » Po 31.05.2021, 18:57

Mrazovku vyměníš jen aby to byla jen jedna,koupit by měla jít,když tak mám,Relé to může být anebo přerušený kablík,Pokud je to 1996 tak už to má váhu vzduchu ve filtru a počítač na čerpadlo i EGR ale to se dá vyřešit kdyby to zlobilo.Ahoj




Autor tématu
dako5
legenda hvězd
Příspěvky: 3497
Registrován: Čt 31.07.2008, 19:11
Auto: W210,S210,S124,MAN
Místo/Bydliště: Jaroměřice nad Rokytnou
Věk: 50
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od dako5 » Po 31.05.2021, 19:56

merc124c napsal:
Po 31.05.2021, 18:57
Mrazovku vyměníš jen aby to byla jen jedna,koupit by měla jít,když tak mám,Relé to může být anebo přerušený kablík,Pokud je to 1996 tak už to má váhu vzduchu ve filtru a počítač na čerpadlo i EGR ale to se dá vyřešit kdyby to zlobilo.Ahoj
Děkuju za rady! Nakonec z datakarty vylezlo, že auto je 1992 a navíc Ital, takže to snad váhu mít nebude.




Autor tématu
dako5
legenda hvězd
Příspěvky: 3497
Registrován: Čt 31.07.2008, 19:11
Auto: W210,S210,S124,MAN
Místo/Bydliště: Jaroměřice nad Rokytnou
Věk: 50
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od dako5 » So 12.06.2021, 21:51

Nevíte co to je?
Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.




Přemek Doležal
král hvězd
Příspěvky: 21326
Registrován: Pá 03.12.2010, 0:20
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Místo/Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Věk: 68
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od Přemek Doležal » Ne 13.06.2021, 17:28

Elmagnet pro tlak se sání do čerpadla - myslím.
V tomto případě to někdo propojil napřímo, a je po problému.
Je to auto s váhou vzduchu? Je.




Autor tématu
dako5
legenda hvězd
Příspěvky: 3497
Registrován: Čt 31.07.2008, 19:11
Auto: W210,S210,S124,MAN
Místo/Bydliště: Jaroměřice nad Rokytnou
Věk: 50
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od dako5 » Stř 16.06.2021, 18:13

Přemek Doležal napsal:
Ne 13.06.2021, 17:28
Elmagnet pro tlak se sání do čerpadla - myslím.
V tomto případě to někdo propojil napřímo, a je po problému.
Je to auto s váhou vzduchu? Je.
Je to Ital 4/1992 tak to asi nemá.




Autor tématu
dako5
legenda hvězd
Příspěvky: 3497
Registrován: Čt 31.07.2008, 19:11
Auto: W210,S210,S124,MAN
Místo/Bydliště: Jaroměřice nad Rokytnou
Věk: 50
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od dako5 » Stř 16.06.2021, 18:14

Nevíte náhodou rozměr ložiska v napínáku řemenu a ve visco spojce?




Přemek Doležal
král hvězd
Příspěvky: 21326
Registrován: Pá 03.12.2010, 0:20
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Místo/Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Věk: 68
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od Přemek Doležal » Stř 16.06.2021, 22:05

dako5 napsal:
Stř 16.06.2021, 18:13
Přemek Doležal napsal:
Ne 13.06.2021, 17:28
Elmagnet pro tlak se sání do čerpadla - myslím.
V tomto případě to někdo propojil napřímo, a je po problému.
Je to auto s váhou vzduchu? Je.
Je to Ital 4/1992 tak to asi nemá.
A proč by to, neměl?
Díval ses?




merc124c
hvězda
Příspěvky: 1010
Registrován: Út 17.11.2009, 17:30
Auto: W124 250Turbo,300TDT W210 270CDI Avangard
Místo/Bydliště: Ostrava
Věk: 54
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od merc124c » Čt 17.06.2021, 11:19

dako5 napsal:
Stř 16.06.2021, 18:13
Přemek Doležal napsal:
Ne 13.06.2021, 17:28
Elmagnet pro tlak se sání do čerpadla - myslím.
V tomto případě to někdo propojil napřímo, a je po problému.
Je to auto s váhou vzduchu? Je.
Je to Ital 4/1992 tak to asi nemá.
vyfot krabici vzduchového filtru hned uvidíme jestli má váhu, anebo jestli je za baterkou další počítačová jednotka mimo ABSjednotky. :stern: 007




Autor tématu
dako5
legenda hvězd
Příspěvky: 3497
Registrován: Čt 31.07.2008, 19:11
Auto: W210,S210,S124,MAN
Místo/Bydliště: Jaroměřice nad Rokytnou
Věk: 50
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od dako5 » Čt 17.06.2021, 14:35

Kluci jak se k tomu dostanu,hned to nafotím. Za baterkou jsou dvě jednotky ELR/ARA a ještě myslím něco od autoklimy.




Přemek Doležal
král hvězd
Příspěvky: 21326
Registrován: Pá 03.12.2010, 0:20
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Místo/Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Věk: 68
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od Přemek Doležal » Čt 17.06.2021, 21:22

Stačí hodit voko za PP světlo na foltrbox.




Autor tématu
dako5
legenda hvězd
Příspěvky: 3497
Registrován: Čt 31.07.2008, 19:11
Auto: W210,S210,S124,MAN
Místo/Bydliště: Jaroměřice nad Rokytnou
Věk: 50
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od dako5 » Po 21.06.2021, 15:08

Přemek Doležal napsal:
Čt 17.06.2021, 21:22
Stačí hodit voko za PP světlo na foltrbox.
Říkám že váhu nemá. Co rozměry ložisek jak jsem psal?
Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.




Přemek Doležal
král hvězd
Příspěvky: 21326
Registrován: Pá 03.12.2010, 0:20
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Místo/Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Věk: 68
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od Přemek Doležal » Po 21.06.2021, 20:16

Asi nemá, ale je to elmagnet tlaku......
Ložisko - nevím, nikdy jsem neměnil.
Vyndat, změřit, koupit....sděl rozměry, já ti ho v Mateze koupím.




Autor tématu
dako5
legenda hvězd
Příspěvky: 3497
Registrován: Čt 31.07.2008, 19:11
Auto: W210,S210,S124,MAN
Místo/Bydliště: Jaroměřice nad Rokytnou
Věk: 50
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od dako5 » Po 28.06.2021, 18:51

Kluci potřebuju vyměnit poškozený výdech topení úplně vlevo-jak ho vyndám?Jak jsem přešel na "novější"vraky,tak jsem už pozapomínal ty starý řady...




Přemek Doležal
král hvězd
Příspěvky: 21326
Registrován: Pá 03.12.2010, 0:20
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Místo/Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Věk: 68
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Pár dotazů na S124 250 turbodiesel

Příspěvek od Přemek Doležal » Po 28.06.2021, 21:48

Dvě spešl účka ze svářecího drátu vsuneš do čtyř pacek uvnitř výdechu,
stiskneš ta účka proti sobě, sevřeš packy a mřížku vytáhneš.



Odpovědět