Auto rasismus

Vše o srazech, zajímavé odkazy, vtipy atd.

fíkus
král hvězd
Příspěvky: 6069
Registrován: sob 16.06.2012, 19:55
Auto: W124 300 TD, Range Rover '76

Re: Auto rasismus

Příspěvek od fíkus »

Ty pohnutky co stály na začátku a v prvních desítkách let výroby Benzů jsou prostě v těch pozdějších autech znát. Protože já sám dnes říkám, že jen práce odvedená na 100% má smysl a že "je potřeba zvedat kvalitu neustále, i za cenu vyšší ceny práce", tak o to víc obdivuji to heslo "Buď nejlepší, nebo nic" a ono to tak je. Co jako "šunt" začalo, těžko kdy bude dobré. Co začalo s cílem být nejlepší, těžko někdy bude špatné. A ta W111 nemá pásy, ale vůbec mi to nevadilo, prostě člověk pluje krajinou, kouká na ten mohutný předek a hvězdou, na ty nádherný přehledný přístroje a dobrá nálada se dere z každého koutku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

sněhulák
legenda hvězd
Příspěvky: 2773
Registrován: pát 01.08.2008, 19:11
Auto: PKW und LKW
Bydliště: West Brnou

Re: Auto rasismus

Příspěvek od sněhulák »

Merc124 píše:
fíkus píše:"Nejlepší nové auto je starý Mercedes". Svezl jsem se W111 220 SEb r.63, mám ho na dílně, a to je "vono"!!! To auto je přímo továrna na dobrou náladu, člověk se ocitne v jiném světě. A jak to auto žehlí silnici, žádné airmatiky nebyly potřeba. A řezat zatáčky? Kdo by to v takovém autě chtěl dělat... Snem je pak nějaké 500/540 SK/SSK. Nebo stará Bugatti. Osmiválec kompresor. Chci auto který nedělá nic za mě. Chci auto z doby kdy ještě v kdesi v kancelářích Mercedesu doznívali hlasy pánů Daimlera a Benze - To nejlepší nebo nic.
Přesně tak, taky nechci žádný chujoviny navíc, asistenti jsou úplně na prd, jako v týdnu jsem si pojezdil s faceliftem W221 S 500 4matic v longu, kde bylo snad všechno, noční vidění - v mlze dobrý, distronic - celkem dobrý, sledování pruhů - ty vibraceme mě občas překvapovali, pohodlí perfekt, ale je tam toho až moc. Já vím, že pokrok nezastavíme, ale prostě starý, jednoduchý a spolehlivý auta jsou z 99% jen mercedesy. A dobře se opravují, jsou tak nějak logicky poskládaný, proto u nás do baráku nic jiného už nesmí :)
Jděte vy dva s těmi svými názory do prdele, když nevyužíváte to, co Mercedes nabízí v nových autech.
Zřejmě nejezdíte dlouhý trasy. Ve zpětných zrcátkách vidíte i mrtvý úhel a máte lepší vidění než noční , atd ...

scout76
král hvězd
Příspěvky: 9237
Registrován: pon 01.09.2008, 21:31
Auto: Už se mi to sem nevejde
Bydliště: Sokolov
Věk: 47
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto rasismus

Příspěvek od scout76 »

Přesně. Tyhle chujoviny zpříjemňují jízdu a výrazně přispívají k bezpečnosti. SEB je hezká záležitost,ale 1000 Km v kuse bych s tím jet asi nechtěl.

Přemek Doležal
král hvězd
Příspěvky: 21678
Registrován: pát 03.12.2010, 0:20
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Věk: 71
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto rasismus

Příspěvek od Přemek Doležal »

Merc124 píše:
Přemek Doležal píše:Moje zkušenost :
Když jsem se moh v 70. letech v sociálystycký naftě koupat, tak mě kamrádi natlačili do nafťáku.
Že to byl :stern: byla jen souhra náhod.
......A byl jsem spoustu let kovanej mercedesář, ...byl.
Pepa Bohata z Rudný mi řek : Moc mladej sis sednul do Mercedesa, a z toho se už, hochu,
nedá vystoupit. @}->--
V tý době měl 200% pravdu. .....Zkusil jsem leccos, ale :stern: byl :stern: Ostatní byl průjem.
Dnes vím, že :stern: je jen o kousek lepší, než ostatní prémiové a neprémiové značky. :'(
Proto klidně vždy přijedu na :stern: sraz v mikině BMW.
Provokatére :D
Máš pravdu, Pavle, rád provokuju, .....hlavně ty Takymercedesáře, :D
....a těch je na srazech většina, ...vědí hovno, ale vědí to jistě. :-!
Mercedesu zdar, a těm ostaním taky ! @}->--

fíkus
král hvězd
Příspěvky: 6069
Registrován: sob 16.06.2012, 19:55
Auto: W124 300 TD, Range Rover '76

Re: Auto rasismus

Příspěvek od fíkus »

skaut a sněhulák - můžete se už VYSRAT na ty věčný osobní útoky a narážky??? Kdo je dobrý řidič tak jistě jede dobře i bez všech těch pomocníků, tak prostě jede pomaleji když v noci není dohled. Ano, tyhle věcičky jsou dobrý, ale pokud se to dostává do ruky těm, kteří si myslí že si tím pořídili "nesmrtelnost" tak je to špatně. Ukaž že umíš pořádně chodit, pak jezdit na kole, mopedu a pak si teprve osedlej silnou motorku. A to samé je u aut. A dlouhý trasy? A to jako dřív si lidi koupili takový auto a nad 100 km jeli vlakem nebo co? Záda lidi bolej dnes úplně stejně jako tehdy, takže to asi sedačkama v autech nebude. Starý Mercedes je životní styl, a tehdy mít takové auto bylo, a pevně v to věřím, úplně jiné než dnes mít auto podobné třídy. Prostě bylo.

scout76
král hvězd
Příspěvky: 9237
Registrován: pon 01.09.2008, 21:31
Auto: Už se mi to sem nevejde
Bydliště: Sokolov
Věk: 47
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto rasismus

Příspěvek od scout76 »

Dobrý sedadla v autě dělají ku..a hodně a vztekej se jak chceš. Vůbec nevíš o čem mluvíš. Vlastnictví nového/zánovního :stern: včera i dnes bylo naprosto stejné. I dnes si ho nemůže dovolit každý. A těch 1000 Km jsem myslel dnes. Dřív lidi nejeli 1000 Km na jeden zátah jako dnes,tak to nepřekrucuj. Vysrat se jdi sám a pak strč hlavu do barelu s vodou,aby si se probral z tvýho bludu,že všechno nový je špatně. Vsadím se,že nikdo z členů tohoto fóra vlastnící zánovnější :stern: nenadávají,že je to klump a neschání se po uloženkovým Piánu,který by používali místo třeba W212.

lelicz
hvězdička
Příspěvky: 196
Registrován: čtv 09.06.2011, 20:27
Auto: 124 1.4 turbo 170k, Alfa Giulia 510k, Jeep 717k
Bydliště: Praha
Věk: 40

Re: Auto rasismus

Příspěvek od lelicz »

Asi bych k tomuhle mohl neco rict, trochu neusporadanejch myslenek. :-)

Mercedes mam rad, mam ho rad diky 124CE, to auto me hodne zmenilo pohled na auta a co od nich muzu chtit, bylo starsi, ale pro me mnohem lepsi nez ruzny novy "oktavky" v ty dobe.

Nemelo by se zapominat, ze hodne z mercedesovitosti merdcedesu dela vybava - auto v socialu neni stejne jako auto v nalozi a u mercedesu s obrovskymi priplatkovymi moznostmi je to dvojnasob pravda. Dobry sedacky jsou taky obrovskej rozdil, skvely pohodli nabizi u levnych aut dneska treba Citroen, at uz u Cactusu, nove C3, C3 aircross...

Dnesni mercedes nabizi rozsahlou vybavu, vetsina z tech veci v priplatkach je super, nektery uz jsou za me prezity. Nez priplacet za navigaci, tak je imho lepsi Car Play a mirrorovat iphone, ale vim ze to neni reseni pro kazdyho. Aktivni svetla jsou neco, co dokud nepoznas, tak nechapes proc by to mela byt nejaka bomba a pak pri prvnim seznameni cumis s otevrenou hubou co je mozny a nechces nic jinyho. Mercedes ma ty svetla na nejvyssi urovni, nemam najety facelift Ska ani novy Ecko ve tme, mozna se to zmenilo, do ty doby na to audi koukalo akorat z povzdali s tema jejich vypinanejma segmentama. Bavoraky neznam, akorat vim, ze ten Laser u nich je spis nez funkcni, tak marketingova vec, protoze realne se pusti fakt jen kdyz ma uplne volno kolem sebe, coz je treba 10x do roka. Automaticky rizeni a pruhy, keyless, 360 kamery, etc - to jsou vsecko veci, ktery jsou super, kdyz v aute jsou a zprijemnuji pouzivani auta a kdyz je nechces, daji se vypnout (nevim jak keyless, ale asistenty ano). Zrovna keyless ma lepsi treba citroen, kterej reaguje rychleji, prestoze nema aktivni na odemykani vsechny kliky, jen predni. Audi system taky reaguje rychleji na odemykani.

Podvozek je slozitej na hodnoceni, protoze je to hrozne komplexni problematika, ale prekvapilo me treba jak byla Q7 pohodlna proti ML, nebo treba nova Insignie na R20 s aktivnim podvozkem oproti Ccku na 17 se zakladnima perama. Elektricky Bcko bylo strasne tvrdy, to byla jeho asi nejvetsi slabina. Nebudu delat velky soudy, strasne zavisi na mnoha promenejch.

Dnesni mercedes me treba taky necim sere. W222 ma "volny" tapecy dveri, po zatlaceni loktem se mirne prohnou a propruzi, to W221 je ma pevny jak sutr, nic se tam nehybe a auto pusobi solidnejsim dojmem. U W205 se treba serou diody co osvetluji
kliky, po roce stari auta jsem menil vsechny 4, protoze prestaly svitit, nebo svitily fialove misto bile, no a ted po dalsim roce dva kusy zase nesviti. Sedak u ridice ma podruhe prosoupanou "dirku", nevime od ceho, zase stejny misto. Auto ma najeto 37000 km. Oproti tomu SLK, rizeny ostrejsim tempem, nemelo krom divne vypadajici gumicky (jakoby prehnuty z vyroby) u okna spolujezdce za 67k km jedinej problem a nebylo mu co vytknout. U W166 ML akorat prekousaly kuny kabely, plus je tam dementen resenej prah u AMG paketu, kde se olamou packy pri vystupovani, jinak po 4 letech nic k vytknuti, krom toho ze by ta modelova rada snesla lepsi sedacky s lepsi hlavovou operkou, ktera nebude tak vepredu, ale jinak taky bez problemu.

Mel jsem mercedesy od levnych za 5000 korun (super kara, W201 2litr benznin automat s oknama v proudu), po uplne nove vozy. Mel sem jich jenom asi 15, presto si myslim, ze muzu leccos posoudit, svych aut jsem mel asi 40, plus ridil hromadu pujcenych, at uz na novinarske testy, nebo dovolenovy nebo z jinych duvodu. Dovolim si tvrdit nasledujici:

Neco jako univerzalne nejlepsi auto neexistuje. Urcite to neni dneska W124, prestoze ten model mam v oblibe a mam na nej hezke vzpominky (mel jsem 4 kusy). Ve specifickych pripadech se da pouzivat denne, u fakt hezkych kousku to bude obrovska skoda, protoze uz jich je fakt malo. Uz je to vikendova zalezitost, 1A stav je neco jako hezky spolecensky boty na miru - taky v nich nepujdes behat do lesa a nosit kramy na stavbu.

Spis souhlasim s tvrzenim, ze rozdil mezi dnesnim mainstreamem a premii uz neni technicky takovej, jako bejval treba v devadesatkach. Konkurence uz dela nekdy i sakra povedeny modely, obcas i s lepsi spolehlivosti. Mercedes furt nabizi velky mnozstvi prizpusobeni, tim se porad vymyka, treba variantama interieru je jinde nez mainstream, ale zase o kousek niz nez treba Bentley, ktery tech kuzi a barev umi vic, ale zase je kombinuje furt s hnusnym cernym plastem.

Za me se tomu blizi S cabrio, ale jeste jsem nejel Rolls Royce Dawn, tak treba pak zmenim nazor. Kazdopadne chapu, ze pro nekoho kdo jezdi treba kazdej den pres reku do lomu by to byly auta uplne nahovno. :-)

scout76
král hvězd
Příspěvky: 9237
Registrován: pon 01.09.2008, 21:31
Auto: Už se mi to sem nevejde
Bydliště: Sokolov
Věk: 47
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto rasismus

Příspěvek od scout76 »

Dík Dane,vidím to úplně stejně *thumbs up* .

fíkus
král hvězd
Příspěvky: 6069
Registrován: sob 16.06.2012, 19:55
Auto: W124 300 TD, Range Rover '76

Re: Auto rasismus

Příspěvek od fíkus »

Je úplně jedno co vidíš jde o to že se tu neustále do někoho navážíte, a posílat mě do prdele fakt nikdo nebude. Normálně se tu bavíme, a jsme na fóru převážně o starších vozech Mercedes. Jo, nový Mercedes si nemůže stejně jako tehdy dovolit jen tak každý, ale tehdy byl Mercedes výjimečné auto, dnes už to tak neplatí, konkurence ho dotáhla. Nebo se Mercedes propadl? Kdo ví. A že je škoda jezdit s autem? Pokud ho normálně používáš a nehuntuješ, udržuješ přesně podle výrobce, opravíš včas karoserii tak ho nemáš šanci za jeden lidský zničit na vyhození. Proč by to měla být škoda? V muzeu už je minimálně jeden kus uložený, tak proč to "sušit" - auto je na ježdění, ne na stání. A že nejel nikdo 1000 km na jeden zátah? Víš co? Ať se lidi z týhle uspěchaný doby třeba poserou, já na jeden zátah nejezdím 1000 km ani dnes a nevidím k tomu žádný, sebemenší důvod. Žádný peníze na světě nestojí za to, abych někam spěchal, nechci se v životě dostávat do situace abych musel říct - rychle se najím apod. Není důvod.

Autor tématu
All-koholik
hvězdička
Příspěvky: 470
Registrován: úte 06.08.2013, 20:39
Auto: W213,W140 S500, C126 SEC560 (ex C123)
Věk: 37

Re: Auto rasismus

Příspěvek od All-koholik »

Když vidím nové eSko tak slintám a nenávidím se za to že na něj nemám *in love*
Od dob mamuta si u každé další nové řady “s” říkám že už to přeci nejde udělat krásnější a vždycky přijdou s totální prdou *thumbs up* *thumbs up* Teď už je face lift w222, tak tu máme za pár let novou řadu *in love* *in love*

Thomas_124
král hvězd
Příspěvky: 5960
Registrován: stř 06.11.2013, 23:00

Re: Auto rasismus

Příspěvek od Thomas_124 »

Já jsem někde mezi. Myslím si (a neměl jsem to tak vždycky), že věci je třeba používat, ale do hezké čtyřky fakt nebudu dávat pytel cementu, ani s ní nebudu parkovat u kauflandu. Už jsem nějaký ten youngtimer "spotřeboval" a nelituju toho, ale čtyřku si chci už nechat. Taky myslím, že tehdy ta exkluzivita byla jiná než dnes. A nadávání? To, že ti scout a jiní podobného ražení nadávají za názor, je tady běžné. Je to jak jejich guru babiš, ten jedná jak přes kopírák. Nesouhlas = nepřátelství. Tito lidé neznají původ a význam slova forum, myslí si, že je to společenství jich, kteří se cítí jeho vlastníky a jejich kamarádů, se kterými si notují. Jiné než jejich názory tam nepatří. Jakmile se vyskytne někdo odlišný, přichází na řadu šikana a ostrakizace, což také dost vypovídá. Pak se můžem divit, jak dopadly volby...

Autor tématu
All-koholik
hvězdička
Příspěvky: 470
Registrován: úte 06.08.2013, 20:39
Auto: W213,W140 S500, C126 SEC560 (ex C123)
Věk: 37

Re: Auto rasismus

Příspěvek od All-koholik »

Thomas_124 píše:Já jsem někde mezi. Myslím si (a neměl jsem to tak vždycky), že věci je třeba používat, ale do hezké čtyřky fakt nebudu dávat pytel cementu, ani s ní nebudu parkovat u kauflandu. Už jsem nějaký ten youngtimer "spotřeboval" a nelituju toho, ale čtyřku si chci už nechat. Taky myslím, že tehdy ta exkluzivita byla jiná než dnes. A nadávání? To, že ti scout a jiní podobného ražení nadávají za názor, je tady běžné. Je to jak jejich guru babiš, ten jedná jak přes kopírák. Nesouhlas = nepřátelství. Tito lidé neznají původ a význam slova forum, myslí si, že je to společenství jich, kteří se cítí jeho vlastníky a jejich kamarádů, se kterými si notují. Jiné než jejich názory tam nepatří. Jakmile se vyskytne někdo odlišný, přichází na řadu šikana a ostrakizace, což také dost vypovídá. Pak se můžem divit, jak dopadly volby...
Mě sou třeba volby úplně u prdele, mám svých starostí dost :D

scout76
král hvězd
Příspěvky: 9237
Registrován: pon 01.09.2008, 21:31
Auto: Už se mi to sem nevejde
Bydliště: Sokolov
Věk: 47
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto rasismus

Příspěvek od scout76 »

Přesně jak říkáš Jitrnico. Většina lidí ví,že jseš jinej 009 . A Fikuse pošlu kam budu chtít,kdy budu chtít. Ten člověk je stejnej jako Andrej. Pro mě je Klasický Mercedes kus historie a opravdu bych v něm nevozil vzorky hlíny,žrádlo z Lidlu nebo kámoše z hospody. Tolik to auto pro mě znamená. Respektuji názor někoho s volítanou jebkou,který to vidí jinak,ale plácat,že nový auto je špatný,protože má navíc to nebo ono a že to nebo ono je k hovnu,protože je někdo dobrej řidič a nepotřebuje to může jen opravdový Hovnař.

fíkus
král hvězd
Příspěvky: 6069
Registrován: sob 16.06.2012, 19:55
Auto: W124 300 TD, Range Rover '76

Re: Auto rasismus

Příspěvek od fíkus »

Psal jsem že to bylo tehdy dobrý a je to dobrý i dnes, bez všech těch serepetiček. A to tak prostě je. Pošli kamaráde, ale osobně a ne od stolu někde v Sokolově. Psal jsem že na to aby se s autem dobře jelo nemusí být nacpaný po střechu elektronikou a mechatronikou. Mám totiž trochu pocit že z lidí tak trochu dělají pitomce a tahají z nich peníze za věci které nejsou až tak znát. Vždycky se směju jak nějaký motoristický novinář testuje limuzínu a hodnotí jako moc má sportovní podvozek. Ptám se na co??? Vždyť už W116 nebo W126 překoná v zatáčkách leckteré nové vozy. Na co se honí takové auto po Nodrschleife s cílem dosáhnout oslnivého času? Jak je možný že auto ze šedesátých let jede po totálně rozbité silnici a mám pocit že jedu po tanečním parketu? A přitom do zatáček jede normálně, v rámci svižného tempa. Pohled na podvozek a rok výroby by tedy musel podle některých členů zde znamenat, že člověk musí po 100 km rovnou zajet do Kladrub a nebo si bude připadat že to šel celý pěšky. A skaute, kolik jsi těch klasiků od :stern: měl a kolik jich máš? Hubou já mám vztah k ledasčemu. Věc je dokonalá ne tehdy když má všechno, ale když už nejde nic ubrat, to platilo, platilo a platit bude. Nezávisle na někom ze Sokolova nebo z Brna.

scout76
král hvězd
Příspěvky: 9237
Registrován: pon 01.09.2008, 21:31
Auto: Už se mi to sem nevejde
Bydliště: Sokolov
Věk: 47
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto rasismus

Příspěvek od scout76 »

Nebo z prdele jako je Křechoř u Kolína. Jak jsem to psal máš ho většího,ale myslel jsem,že jen z Prahy do Brna,ale postupem času zjišťuju,že se ti ten šulin táhne až někam k Budapešti. A kolik mám nebo jsem měl klasiků,tak do toho ti je hovno. Ty jsi prostě tatrablb a nemá s tebou cenu dál debatovat.
Odpovědět