Fórum bylo aktualizováno, pro více informací mrkněte sem: viewtopic.php?f=10&t=70529

Grafika se bude postupně za provozu měnit - není potřeba psát stále dokola stížnosti že je to hnusný. Je to výchozí vzhled phpbb systému.

500 SEL maže na 1

Vše o srazech, zajímavé odkazy, vtipy atd.

Autor tématu
126560
vycházející hvězda
Příspěvky: 949
Registrován: Po 04.08.2008, 8:19
Auto: MB-Mamut 420,124-E 220, 140 CL 420+tisíc jiných
Místo/Bydliště: Ano
Věk: 61
Stav: Offline

500 SEL maže na 1

Příspěvek od 126560 » Po 23.04.2018, 19:29

Inzerát na Mobile. Údajně najeto to co tam je a maže na 1. Moc se mi to nezdá.
Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.




Přemek Doležal
král hvězd
Příspěvky: 18829
Registrován: Pá 03.12.2010, 0:20
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Místo/Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Věk: 66
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od Přemek Doležal » Po 23.04.2018, 22:22

Tlak na volnoběh není vůbec rozhodující.
Práskni heftem a : ručka tlakoměru vystřelí na trojku ?.....
...... Tak spi klidně .
Popř. zkus jinej oil.
@}->--




Zviratko
hvězdička
Příspěvky: 188
Registrován: Čt 31.07.2008, 20:32
Auto: Velké
Místo/Bydliště: Praha
Věk: 36
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od Zviratko » Út 24.04.2018, 10:53

presne tak, jednicka na volnobeh je v pohode
tusim ze to ma ukazovat 3 pri 1500 RPM




kejb
král hvězd
Příspěvky: 4986
Registrován: Po 01.09.2008, 15:05
Auto: D, J, SWE, CZ...
Místo/Bydliště: Praha - východ
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od kejb » Út 24.04.2018, 12:31

Nedá se říct, že tlak na volnoběh není vůbec rozhodující. Tlak 1 je ale v pohodě, samozřejmě záleží, jak je skutečnej atd...




Kaslikov
hvězdička
Příspěvky: 223
Registrován: Út 30.09.2008, 22:29
Auto: MB W 123, 240TD, 230E, 230TE, 220D, 300D
Místo/Bydliště: Praha
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od Kaslikov » Út 24.04.2018, 15:51

Tak se podívej na ty otáčky..




fokume
kometa
Příspěvky: 1817
Registrován: Út 25.10.2016, 14:19
Místo/Bydliště: Kolin
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od fokume » Út 24.04.2018, 17:43

je to malo na ty km, ale vime prd co tam kdo nalil za moderni chc.nky
az to bude pod 1, tak je to v haji




Dirk
hvězdička
Příspěvky: 42
Registrován: So 26.02.2011, 17:10
Místo/Bydliště: CZ
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od Dirk » Út 24.04.2018, 20:48

a kolik by to mělo být? Na volnoběh po zahřátí?




fíkus
král hvězd
Příspěvky: 5466
Registrován: So 16.06.2012, 19:55
Auto: W124 300 TD, Range Rover '76
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od fíkus » Út 24.04.2018, 21:14

Připojit přesnej měřák tlaku, ty elektrický jsou někdy dost orientační.




fokume
kometa
Příspěvky: 1817
Registrován: Út 25.10.2016, 14:19
Místo/Bydliště: Kolin
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od fokume » Út 24.04.2018, 21:41

me o u tehle aut ukazuje kolem 1,5-2, olej 10w40 dicku




Philip
hvězda
Příspěvky: 1356
Registrován: Čt 07.08.2008, 11:37
Auto: W115/W116/W201/W218/W219/W463/
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od Philip » Út 15.05.2018, 14:18

Škoda, že není vidět teploměr, když už řešíme mazivo, má na to taky vliv jeho teplota.




Laďa-K
hvězdička
Příspěvky: 457
Registrován: Ne 21.09.2008, 12:02
Auto: Mercedes-Benz 350SLC
Místo/Bydliště: Šumperk
Věk: 45
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od Laďa-K » Út 15.05.2018, 18:14

No mě SLC maže po důkladném ohřátí (100km+) na takový otáčky těsně pod 2 bary, studený maže na ty samý otáčky 3 bary, osobně bych nechtěl auto co maže tak málo, to už něco vypovídá o opotřebení (zvetšené vůle). Zadalší nevím jestli se fotky do inzerátu dělají až když je celá olejová náplń ohřátá na provozní teplotu a to není po 20km...




Čenda
legenda hvězd
Příspěvky: 3584
Registrován: Čt 21.08.2008, 16:50
Auto: W460, S124, W126, S210...
Místo/Bydliště: eMBé (tam, co má fabriku fauvé)
Věk: 46
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od Čenda » Út 15.05.2018, 18:28

Naše S124/300TDT taky mazala necelých 0.5. Nenechal jsem se tím vyplašit a zkusil jsem vyměnit čidlo. A voalááá - zase maže jako zamlada... ;-)
Tenkrát jsem si pro jistotu našel hodnoty, kolik to čidlo má mít a to původní bylo fakt mimo.




zadek524
král hvězd
Příspěvky: 4438
Registrován: Čt 31.07.2008, 13:59
Auto: 124 - to je krásný číslo co mám rád
Místo/Bydliště: Nehvizdy, Praha - východ
Věk: 44
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od zadek524 » Út 22.05.2018, 22:25

Starej Lanďák mi po ohřátí mazal čistou nulu, najel jsem s tímhle motorem takhle skoro 150 tis a jezdí spokojeně dodnes. Novější Lanďák mi maže ještě šílenější nulu než starej a už to vydržel takhle 9000km. ;) Doufám, že to v tomhle duchu bude pokračovat ještě mnoho let. ;)

Taky mu dopřávám pěknej olejíček - Fuchs Titan CFE 10W40.




MP
hvězdička
Příspěvky: 11
Registrován: Čt 31.07.2008, 16:14
Auto: W210 E430, W220 S350, W164 ML350
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od MP » Stř 23.05.2018, 18:42

.... "Novější Lanďák mi maže ještě šílenější nulu..." :)) A pak my, cifršpióni, nemáme být na prášky, když je kladná nula, záporná nula, šílená nula a šílenější nula...:) Přejet Tě, málo.
zadek524 napsal:Starej Lanďák mi po ohřátí mazal čistou nulu, najel jsem s tímhle motorem takhle skoro 150 tis a jezdí spokojeně dodnes. Novější Lanďák mi maže ještě šílenější nulu než starej a už to vydržel takhle 9000km. ;) Doufám, že to v tomhle duchu bude pokračovat ještě mnoho let. ;)

Taky mu dopřávám pěknej olejíček - Fuchs Titan CFE 10W40.




Přemek Doležal
král hvězd
Příspěvky: 18829
Registrován: Pá 03.12.2010, 0:20
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Místo/Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Věk: 66
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: 500 SEL maže na 1

Příspěvek od Přemek Doležal » Stř 23.05.2018, 21:43

NULA na volnoběh není na závadu, jak už jsem někde presentoval :
při prásknutím plynem musí tlak vyletět na MAX, pak je fšechno v poho. *drink*
Taky nás to před 40 lety frustrovalo, .....podkládaly se šály alobalem apod, ....nahovno.
@}->--



Odpovědět