Právě je 14 srp 2018 07:57




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 hloupý dotaz 
Autor Zpráva
hvězda

Registrován: 31 črc 2008 20:04
Příspěvky: 1482
Bydliště: Oldřichov 23 , 39701 Písek
Auto: W116/280SE a W 210
Odpovědět s citací
Příspěvek hloupý dotaz
jak funguje dálková kontrola tlaků v pneumatikách ? Kde jsou nějaké snímače? Třeba u MB.


13 bře 2018 17:05
Ohlásit tento příspěvek
Profil Zobrazit autorovy stránky
hvězda

Registrován: 26 pro 2013 13:32
Příspěvky: 1732
Bydliště: Hradec Králové 737 547 237
Auto: Žigul
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: hloupý dotaz
Tak bud budou pod stropnici nebo v kolech *jokingly*


13 bře 2018 18:28
Ohlásit tento příspěvek
Profil
hvězda

Registrován: 18 zář 2013 07:01
Příspěvky: 1138
Bydliště: Tišnov
Auto: W126,W168,W219,W638,W212
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: hloupý dotaz
Snímače TMPS jsou ve ventilcích. Většina Mercedesů ale tyto snímače nemá. U MB je pokles tlaku sledován pomocí čidel otáčení kol.


13 bře 2018 18:29
Ohlásit tento příspěvek
Profil Zobrazit autorovy stránky
král hvězd

Registrován: 31 črc 2008 10:16
Příspěvky: 7889
Bydliště: Brno
Auto: C280 '94, BMW e30 m50b25 '87, pežit prdner
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: hloupý dotaz
[ img ]


13 bře 2018 19:51
Ohlásit tento příspěvek
Profil
Administrátor

Registrován: 28 črc 2008 13:42
Příspěvky: 6198
Bydliště: Mělník
Auto: W210 + 3 x W201 + B 200 CDI + Stardiag C4
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: hloupý dotaz
tak hloupý dotaz to nejni, jsou dva způsoby, jeden levnější tzv. nepřímý a druhý dražší - přímý. První jde přes snímače ABS a druhý je ten přes vysílače ve ventilech kol. První je o něco pomalejší reaguje až po rozjetí vozu a sleduje obvodovou rychlost jednotlivých kol, ten druhý reaguje třeba hned po zapnutí zapalování nebo po nastartování motoru. Většinou oba systémy po dofoukání kol potřebují reset přes KI aby sledoval aktuální hodnotu tlaků kol.


13 bře 2018 21:38
Ohlásit tento příspěvek
Profil
král hvězd

Registrován: 03 pro 2010 00:20
Příspěvky: 25282
Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: hloupý dotaz
Ten přes ABS se resetuje tlačítkem.
Taže vypustíš PZ gumu, zresetuješ, a tlaky jsou Oukej ! @= :D


13 bře 2018 21:56
Ohlásit tento příspěvek
Profil Zobrazit autorovy stránky
hvězda

Registrován: 31 črc 2008 20:04
Příspěvky: 1482
Bydliště: Oldřichov 23 , 39701 Písek
Auto: W116/280SE a W 210
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: hloupý dotaz
Budu kupovat nové disky - musím upozornit prodejce, že auto (W212) má snímače tlaku ?


14 bře 2018 08:09
Ohlásit tento příspěvek
Profil Zobrazit autorovy stránky
vycházející hvězda

Registrován: 31 črc 2008 10:33
Příspěvky: 859
Bydliště:
Auto: W208 320. W212 350 CDi
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: hloupý dotaz
emil píše:
Budu kupovat nové disky - musím upozornit prodejce, že auto (W212) má snímače tlaku ?

Ne. :) :)


14 bře 2018 15:25
Ohlásit tento příspěvek
Profil ICQ
král hvězd

Registrován: 03 pro 2010 00:20
Příspěvky: 25282
Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: hloupý dotaz
..... ty si dokoupíš, pjekně za svý. *in love*


14 bře 2018 21:55
Ohlásit tento příspěvek
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: roody a 5 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz