Fórum bylo aktualizováno, pro více informací mrkněte sem: viewtopic.php?f=10&t=70529

Grafika se bude postupně za provozu měnit - není potřeba psát stále dokola stížnosti že je to hnusný. Je to výchozí vzhled phpbb systému.

hloupý dotaz

Vše o srazech, zajímavé odkazy, vtipy atd.
Odpovědět

Autor tématu
emil
hvězdička
Příspěvky: 453
Registrován: Čt 31.07.2008, 21:04
Auto: W116/280SE a W 210
Místo/Bydliště: Oldřichov 23 , 39701 Písek
Věk: 61
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

hloupý dotaz

Příspěvek od emil » Út 13.03.2018, 17:05

jak funguje dálková kontrola tlaků v pneumatikách ? Kde jsou nějaké snímače? Třeba u MB.




popelnice
hvězda
Příspěvky: 1726
Registrován: Čt 26.12.2013, 13:32
Auto: Žigul
Místo/Bydliště: Hradec Králové 737 547 237
Stav: Offline

Re: hloupý dotaz

Příspěvek od popelnice » Út 13.03.2018, 18:28

Tak bud budou pod stropnici nebo v kolech *jokingly*




Doli
vycházející hvězda
Příspěvky: 827
Registrován: Stř 18.09.2013, 8:01
Auto: W126,W168,W219,W638,W212
Místo/Bydliště: Tišnov
Věk: 48
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: hloupý dotaz

Příspěvek od Doli » Út 13.03.2018, 18:29

Snímače TMPS jsou ve ventilcích. Většina Mercedesů ale tyto snímače nemá. U MB je pokles tlaku sledován pomocí čidel otáčení kol.




Fusion
legenda hvězd
Příspěvky: 2931
Registrován: Čt 31.07.2008, 11:16
Auto: C280 '94, BMW e30 m50b25 '87, pežit prdner
Místo/Bydliště: Brno
Stav: Offline

Re: hloupý dotaz

Příspěvek od Fusion » Út 13.03.2018, 19:51





Merc124
Administrátor
Příspěvky: 3786
Registrován: Po 28.07.2008, 14:42
Auto: W210 + 3 x W201 + B 200 CDI + Stardiag C3 + C5
Místo/Bydliště: Mělník
Věk: 56
Stav: Offline

Re: hloupý dotaz

Příspěvek od Merc124 » Út 13.03.2018, 21:38

tak hloupý dotaz to nejni, jsou dva způsoby, jeden levnější tzv. nepřímý a druhý dražší - přímý. První jde přes snímače ABS a druhý je ten přes vysílače ve ventilech kol. První je o něco pomalejší reaguje až po rozjetí vozu a sleduje obvodovou rychlost jednotlivých kol, ten druhý reaguje třeba hned po zapnutí zapalování nebo po nastartování motoru. Většinou oba systémy po dofoukání kol potřebují reset přes KI aby sledoval aktuální hodnotu tlaků kol.




Přemek Doležal
král hvězd
Příspěvky: 18563
Registrován: Pá 03.12.2010, 0:20
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Místo/Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Věk: 66
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: hloupý dotaz

Příspěvek od Přemek Doležal » Út 13.03.2018, 21:56

Ten přes ABS se resetuje tlačítkem.
Taže vypustíš PZ gumu, zresetuješ, a tlaky jsou Oukej ! @= :D




Autor tématu
emil
hvězdička
Příspěvky: 453
Registrován: Čt 31.07.2008, 21:04
Auto: W116/280SE a W 210
Místo/Bydliště: Oldřichov 23 , 39701 Písek
Věk: 61
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: hloupý dotaz

Příspěvek od emil » Stř 14.03.2018, 8:09

Budu kupovat nové disky - musím upozornit prodejce, že auto (W212) má snímače tlaku ?




zz.top
hvězdička
Příspěvky: 266
Registrován: Čt 31.07.2008, 11:33
Auto: W208 320. W212 350 CDi
Místo/Bydliště:
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: hloupý dotaz

Příspěvek od zz.top » Stř 14.03.2018, 15:25

emil napsal:Budu kupovat nové disky - musím upozornit prodejce, že auto (W212) má snímače tlaku ?
Ne. :) :)




Přemek Doležal
král hvězd
Příspěvky: 18563
Registrován: Pá 03.12.2010, 0:20
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Místo/Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Věk: 66
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: hloupý dotaz

Příspěvek od Přemek Doležal » Stř 14.03.2018, 21:55

..... ty si dokoupíš, pjekně za svý. *in love*



Odpovědět